Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Unele instituţii subordonate Primăriei Chişinău generează pierderi financiare

Multe din instituţiile subordonate Primăriei Chişinău generează pierderi financiare. Vorbim, în primul rând, de unităţile medico-sanitare. Din cele 16 astfel de instituţii, doar cinci au înregistrat profituri, anul trecut, a declarat şefa direcţiei management din Primăria Chişinău. Viceprimarul Victor Chironda a cerut o analiză a acestei situaţii şi nu exclude posibilitatea unor majorari ale preţurilor serviciilor medicale.

11 instituţii medico-sanitare, aparţinând Primăriei municipiului Chişinău, au produs, în 2019, pierderi totale de 19 milioane de lei.
 
EUGENIA CIUMAC, şef, direcţia management, Chişinău: „Motivul poate fi management defectuos, formula de calcul a tarifelor prestate”.
 
Viceprimarul Victor Chironda a solicitat un raport care să arate cauzele acestor pierderi. El a mai cerut managerilor acestor instituţii să-şi ajusteze tarifele, astfel încât să se elimine pierderile şi, eventual, să se înregistreze şi profituri.  
 
VICTOR CHIRONDA, viceprimar, Chişinău: „Ar fi o idee să vedem o analiză comparativă, să vedem de la ce au pornit lucrurile, cum înregistrează pierderi, ca să înţelegem spre ce direcţie se îndreaptă lucrurile, deşi după mine se vede clar unde”.
 
Pe lângă instituţiile medico-sanitare, pierderi de aproape două milioane de lei a generat, anul trecut, şi Direcţia Reconstrucţii Capitale. Chişinău Proiect a adus o gaură în buget de 2 milioane 600 de mii de lei iar Întreprinderea Alimentaţie Publică Râşcani, de jumătate de milion de lei.
Similare
RECOMANDĂRI