Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un proiect al Băncii Mondiale oferă finanţare şi pentru achiziţionarea echipamentului pentru afaceriştii din Republica Moldova

Veşti bune pentru antreprenorii din Republica Moldova. Programul de granturi PAC 2 iniţiat cu sprijinul Băncii Mondiale, oferă acum finanţare şi pentru procurarea echipamentului.

De granturi pot beneficia întreprinderile mici şi mijlocii care sunt axate în special pe exporturi. Anunţul despre extinderea programului a fost făcut de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, care l-a vizitat astăzi pe unul dintre câştigătorii.

Nicanor Negru conduce o afacere pe cât de dulce, pe atât de costisitoare. Fabrica sa de procesare şi ambalare a mierii de albine necesită nu doar multă muncă, ci şi investiţii mari. Şi-a început activitatea în apicultură de la doar 100 de familii de albine. În scurt timp, mierea sa a ajuns pe rafturile magazinelor din România, Polonia, Germania.

Nicanor Negru este unul dintre beneficiarii Proiectului Ameliorarea Competitivităţii 2. Antreprenorul a câştigat un grant care i-a oferit posibilitatea să-şi extindă exporturile de produse apicole.

Programul PAC 2 oferă granturi de până la 200 de mii de lei întreprinderilor orientate spre export, care vor să-şi îmbunătăţească produsele sau să lanseze altele noi. Granturile sunt oferite pentru servicii de consultanţă şi promovare.

Acum, beneficiarii PAC 2 vor putea utiliza 30% din suma grantului şi pentru achiziţionarea echipamentelor.

Cu un buget total de 45 milioane de dolari , PAC 2 va fi implementat în perioada 2015-2019. Proiectul îşi propune să îmbunătăţească mediul de afaceri din Republica Moldova.

 
Similare
RECOMANDĂRI