Un program de promovare a economiei „verzi” a fost aprobat de Guvernul de la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un program de promovare a economiei „verzi” a fost aprobat de Guvernul de la Chişinău

Programul de promovare a economiei „verzi” în Republica Moldova pentru anii 2018-2020 şi Planul de acţiuni pentru implementarea acestuia au fost aprobate astăzi de Guvernul de la Chişinău.

Scopul programului este de a promova implementarea principiilor economiei „verzi” în Republica Moldova, cu reducerea riscurilor pentru mediu.
 
În particular, documentele vizează creşterea eficienţei energetice a ţării şi a cotei energiei din surse regenerabile, integrarea activităţilor de dezvoltare a economiei verzi pentru întreprinderile mici şi mijlocii, creşterea suprafeţei de terenuri agricole cu producţie ecologică şi a produselor ecologice exportate. Alte acţiuni se referă la promovarea principiilor oraşelor verzi, fortificarea sistemului de achiziţii publice durabile, includerea educaţiei ecologice şi a educaţiei pentru dezvoltare durabilă în instituţiile de învăţământ.
 
Costul general pentru implementarea Programului este aproximativ 122,5 milioane lei, care va fi acoperit atât din bugetul de stat, cât şi prin intermediul altor mecanisme financiare.
Similare
RECOMANDĂRI