Un nou termen pentru finalizarea construcţiei conductei de gaze naturale Ungheni-Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou termen pentru finalizarea construcţiei conductei de gaze naturale Ungheni-Chişinău

Până la sfârşitul lunii mai curent urmează a fi încheiate lucrările de construcţie a conductei de transport al gazelor naturale Ungheni-Chişinău. Despre acest lucru a informat directorul „TRANSGAZ” SA, Ion Sterian, în cadrul unei întrevederi cu conducerea ANRE.

În cadrul discuţiilor părţile au constatat un grad avansat în implementarea proiectului.

Directorul general ANRE, Veaceslav Untila a apreciat înalt eforturile depuse privind realizarea lucrărilor în termenele stabilite şi a măsurilor întreprinse de partenerii români la sfârşitul anului 2019, pentru pregătirea sistemului de transport a gazelor naturale de a funcţiona în regim revers şi asigurarea în caz de necesitate a Republicii Moldova cu gaze naturale prin conducta transbalcanică.

Directorul general „TRANSGAZ” SA, Ion Sterian a informat despre existenţa unor dificultăţi legate de livrarea unor echipamente tehnice de la producători italieni, care în situaţia actuală de criză ar putea genera anumite întârzieri.

Un alt subiect abordat de partenerii români s-a referit la anumite prevederi ale legislaţiei privind recuperarea investiţiilor realizate. În acest scop, reprezentanţii „TRANSGAZ” SA au relatat despre cooperarea cu un expert internaţional contractat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru elaborarea propunerilor de modificare a legislaţiei, bazând-se pe cele mai bune practici europene. Conducerea ANRE a dat asigurări că Agenţia va acorda suportul şi expertiza necesară pentru elaborarea unui cadru juridic corespunzător, care va contribui la asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI