Un nou proiect de circa 27 de milioane de dolari va fi lansat cu sprijinul IFAD
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou proiect de circa 27 de milioane de dolari va fi lansat cu sprijinul IFAD

Republica Moldova va primi de la Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) aproximativ 27 de milioane de dolari. Dintre aceştia, şase milioane sunt sub formă de grant, pentru implementarea unui nou proiect. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi cu participarea ministrului finanţelor, Natalia Gavriliţa, şi vicepreşedintele IFAD, Donald Brown.

Într-un comunicat de presă al MF se menţionează că proiectul va acorda finanţare fermierilor mici şi mijlocii pentru acces la sistemele de irigare şi reabilitarea infrastructurii de acces către terenurile agricole. Proiectul va susţine constituirea unor grupuri de producători agricoli prin finanţarea sub-proiectelor de creare a infrastructurii de realizare a producţiei agricole. De asemenea, acesta urmează să asigure prin co-finanţare sub formă de grant idei noi de afaceri pentru antreprenorii care se lansează în agricultură, cu implicarea fondului de garantare a creditelor.

Colaborarea între Republica Moldova şi IFAD a început în 1999. Până în prezent fondul a sprijinit şase proiecte şi un program în Republica Moldova, beneficiari ai cărora sunt 134 808 de persoane. Valoarea finanţării se ridică la 196,8 milioane dolari, din care IFAD a oferit 109,2 milioane.

În Moldova, asistenţa IFAD este îndreptată spre îmbunătăţirea veniturilor şi condiţiilor de trai ale oamenilor din mediul rural. Activităţile sunt destinate micilor proprietari şi fermierilor, producătorilor de animale la scară mică, femeilor din mediul rural şi tinerilor din diferite zone ale ţării.
Similare
RECOMANDĂRI