Un nou program USAID pentru oamenii de afaceri din nordul Republicii Moldova
Sursa foto:Moldpres Vizualizari:

Un nou program USAID pentru oamenii de afaceri din nordul Republicii Moldova

Raioanele din nordul Republicii Moldova vor beneficia de Programul pentru reforme structurale, finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională. Proiectul are scopul să îmbunătăţească mediul de afaceri din zonă, prin stimularea reformelor de reglementare a businessului şi dezvoltarea dialogului dintre sectoarele public şi privat. Evenimentul de lansare a programului a avut loc ieri la Bălţi.

USAID va sprijini Guvernul Republicii Moldova în procesul de integrare a ţării în sistemele comerciale regionale şi mondiale. Programul vine să-i ajute pe producătorii autohtoni să se afirme pe pieţe mai largi şi mai dinamice. Potrivit experţilor USAID, acest lucru va fi posibil “dacă va porni de la simplificarea condiţiilor legale şi de reglementare în vederea stimulării întreprinderilor de a se dezvolta şi până la raţionalizarea canalelor de facilitare a comerţului şi logisticii aferente”, scrie Moldpres.

Programul va avea un impact direct asupra eforturilor anticorupţie printr-o serie de intervenţii, care vor spori transparenţa, vor ajuta Republica Moldova sa dezvolte noi aplicaţii şi sisteme e-guvernare, reducând prezenţa banilor în numerar în cadrul interacţiunii dintre funcţionarii publici şi utilizatorii de servicii.  

Perioada de implementare a programului este de patru ani, iar bugetul - de 11,2 milioane de dolari. Compania americană Nathan Associates Inc., contractată de USAID, este cea care va asigura implementarea Programului în Republica Moldova.

Similare