ECONOMIC

Un circuit turistic al vinului în România şi Republica Moldova ar putea fi lansat în curând

post-img

Un circuit turistic în România şi Republica Moldova, care să cuprindă o rută a vinului, ar putea fi lansat în curând. Declaraţiile au fost făcute de ministrul Turismului de la Bucureşti, Bogdan Trif, care a mai spus că obiectivul de bază este oferirea pachetelor turistice comune, în special turiştilor din ţările asiatice.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a spus că există un acord privind cooperarea în domeniul turismului între Guvernul României şi al Republicii Moldova, care este pe circuitul de avizare interministerial, informează Ziarul Financiar.

„Probabil, în maximum o lună, o să-l avem şi semnat (acordul – n.r.) de ambele părţi. Avem proiecte comune, ruta domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt în patru locaţii în România şi în cinci locaţii în Republica Moldova. O să-l finalizăm până la sfârşitul anului, o să avem şi modalităţile de promovare. Nu dorim să ne oprim doar aici, vrem să dezvoltăm o rută a vinului atât în România cat şi în Republica Moldova, să putem oferi pachete turistice comune în special turiştilor din ţările asiatice care doresc astfel de oferte. Este un potenţial turistic pe care noi în ultima perioadă nu l-am exploatat la adevărata capacitate”, a spus Trif.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a participat, vineri, alături de directorul Agenţiei Turismului din Republica Moldova, Stanislav Rusu, la o vizită comună în Finţeşti, judeţul Buzău.

Mold-street.com scrie că proiectul nu este o noutate. România şi Republica Moldova au început deja implementarea unei rute culturale importante pentru dezvoltarea turismului din ambele ţări, Ruta Voievodului Stefan cel Mare. 

În România, aceasta cuprinde cetatea Sucevei, Putna, Palatul Culturii din Iaşi, Cetatea Neamţ, ctitorii ale voievodului din Vaslui şi alte locuri istorice. În Republica Moldova, traseul ar putea cuprinde Hrubele Lăpuşna, Mănăstirile rupestre Orhei, cetăţile Soroca şi Bender.