Un bărbat din Bălţi riscă o amendă usturătoare. Cumpăra maşini, le dezmembra şi vindea piesele fără a le contabiliza
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat din Bălţi riscă o amendă usturătoare. Cumpăra maşini, le dezmembra şi vindea piesele fără a le contabiliza

Poliţiştii şi procurorii au deconspirat activitatea ilegală a unui SRL din municipiul Bălţi, care ar fi adus statului un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei.

Este vorba despre afacerea unui bărbat, în vârstă de 45 de ani, pusă pe roate de mai bine de 10 ani. Acesta cumpăra maşini second hand, le dezmembra şi vindea ulterior piesele, fără a fi contabilizate. 

Poliţiştii  au efectuat patru percheziţii la domiciliul, în garajul şi depozitul unui SRL de pe teritoriul municipiului Bălţi, unde au  depistat şi ridicat piese auto dezasamblate de la diferite mărci de automobile, certificate de înmatriculare străine ( Lituania şi Bulgaria) şi automobile uzate fără careva acte de provenienţă. Valoarea totală a bunurilor depăşeşte  6 milioane de lei.
 
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru ”Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător ”.

Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de comiterea unor asemenea infracţiuni riscă amendă în mărime de la 67 500 lei la 117 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 200 de ore, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 100 000 la 2004000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.
Similare
RECOMANDĂRI