Ucraina a semnat un contract cu Republica Moldova de modernizare a staţiilor de distribuţie a gazelor naturale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ucraina a semnat un contract cu Republica Moldova de modernizare a staţiilor de distribuţie a gazelor naturale

Ucraina a semnat un contract cu R. Moldova pentru modernizarea staţiilor de distribuire a gazelor, astfel încât să efectueze importuri din România, pe fondul riscului întreruperii alimentării de către Rusia.

Principalul obiectiv al cooperării este diversificarea reţelelor de alimentare a Ucrainei în cadrul acţiunilor de pregătire pentru perioada de toamnă-iarnă 2019/2020

Potrivit comunicatului citat, companiile Ukrtransgaz şi Moldovagaz au stabilit soluţiile tehnice necesare pentru crearea de noi capacităţi de import în baza sistemului de gazoducte transbalcanic, pe direcţia sud-nord

"Este de aşteptat ca până la 1 ianuarie 2020 să fie realizată o capacitate constantă pentru importuri din România de 1,5 miliarde de metri cubi pe an, indiferent de volumul fluxului tranzitului de gaz rus pe teritoriul Ucrainei", precizează Ukrtransgaz, subliniind că gazele vor fi importate prin conductele Razdelnaia-Ismail şi Şebelinka-Dnepropetrovsk-Krivoi Rog-Ismail.

Staţiile de distribuire a gazului din Grebeniki (Ucraina) şi Căuşeni (R.Moldova) vor fi modernizate şi vor permite schimbarea direcţiei fluxului.

"Pentru Ucraina şi R. Moldova, acest proiect are o importanţă strategică", se arată într-un comunicat al companiei de stat din Ucraina.
Similare
RECOMANDĂRI