Tot mai mulţi cetăţeni prezintă declaraţiile pe venit în format electronic
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tot mai mulţi cetăţeni prezintă declaraţiile pe venit în format electronic

Numărul documentelor fiscale prezentate anul trecut Serviciului Fiscal de Stat prin intermediul sistemului informaţional Declaraţia electronică, de către persoanele fizice, a crescut de mai bine de două ori, în comparaţie cu 2018. Potrivit datelor Centrului de Tehnologii Informaţionale în Finanţe, numărul acestora a constituit în 2019 circa 37,2 miiю

Datele statistice ale CTIF, care este administrator al sistemului informaţional al SFS, mai arată că numărul documentelor fiscale prezentate SFS prin sistemul Declaraţia electronică de către persoanele juridice a sporit, faţă de anul 2018, cu 9,6 % şi a depăşit 1,692 milioane.

Per total, în anul 2019 contribuabilii persoane juridice şi persoane fizice au prezentat SFS c 2,437 milioane de documente fiscale, dintre care 1,729 milioane  – în format electronic. Ponderea documentelor fiscale prezentate în format electronic a crescut cu 4,43 puncte procentuale, de la 66,5% în anul 2018, la 70,93%, în anul 2019.

Conform aceloraşi date, în perioada de referinţă, numărul total al contribuabililor care aveau acces la serviciile fiscale electronice a alcătuit circa 175,2 mii, dintre care 65,1mii sunt persoane juridice şi peste 110 mii – persoane fizice.

Cel mai frecvent contribuabilii au accesat sistemele informaţionale Declaraţia electronică, Contul curent al contribuabilului şi e-Factura.

Contribuabilii care au nevoie de consultanţă şi suport tehnic la prezentarea Declaraţiei cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2019 prin sistemul informaţional Declaraţia electronică pot primi acest ajutor sunând la Centrul unic de apel al SFS: 080001525, deservit de operatorii Direcţiei asistenţă clienţi a CTIF. Apelurile la acest număr sunt gratuite şi pot fi efectuate din orice localitate a republicii, de la orice telefon fix sau mobil.
Similare
RECOMANDĂRI