Tinerii şi femeile care lansează afaceri în agricultură pot solicita subvenţii de la stat
Sursa foto:adevarulfinanciar.ro Vizualizari:

Tinerii şi femeile care lansează afaceri în agricultură pot solicita subvenţii de la stat

Tinerii şi femeile, care vor să iniţieze afaceri în domeniul agriculturii, pot solicita de astăzi, subvenţii din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural. În cadrul unei conferinţe de presă, au fost precizate condiţiile pentru beneficiari, perioada de aplicare şi suma totală a subvenţiilor.

Toţi doritorii de a beneficia de subvenţii trebuie să elaboreze un plan de afaceri fezabil într-o localitate rurală. Cei care vor convinge autorităţile că au capacităţi să facă agricultură performantă şi că vor deschide cel puţin un loc de muncă în sat, au şanse mari să primească subvenţii din partea statului.
 
Valoarea totală a proiectului propus nu trebuie să depăşească un milion de lei. 65 la sută din valoarea cheltuielilor prevăzute în proiect vor fi acoperite de stat, iar alte 35 la sută vor fi investite de autorul ideii. Producătorii trebuie să asigure cofinanţarea chiar din primele două luni de la aprobarea proiectului. 
 
Subvenţiile vor fi acordate pentru proiecte ce vizează creşterea legumelor şi a fructelor pe teren protejat, înfiinţarea plantaţiilor viticole şi pomicole, utilarea fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă şi dezvoltarea infrastructurii postrecoltare, şi procesare.
 
Sprijinul financiar va fi oferit în două tranşe. Prima parte va constitui 75% din valoarea subvenţiei şi va fi acordată în momentul semnării contractului, iar restul banilor vor fi transferaţi odată cu lansarea afacerii.
 
Proiectul ce urmează a fi realizat nu trebuie să depăşească termenul de 24 de luni, iar autorul afacerii trebuie să deţină legal bunul imobil pe care se realizează investiţia. Beneficiarii selectaţi vor trebui să prezinte timp de 60 de zile documentele necesare.
 
În acest  an, Guvernul va acorda aproximativ 45 milioane de lei pentru subvenţionarea în avans a investiţiilor în sectorul agricol. Astfel, se doreşte crearea a peste 500 de locuri noi de muncă, în special în mediul rural.
Similare
RECOMANDĂRI