Ţigări şi alcool, fără acte de provenienţă, depistate de echipele mobile ale Serviciului Vamal
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ţigări şi alcool, fără acte de provenienţă, depistate de echipele mobile ale Serviciului Vamal

Ofiţerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au reţinut peste 24 mii de ţigarete fără timbre de acciz şi 240 de litri de alcool etilic, fără acte de provenienţă, ca urmare a analizei de risc şi a filtrelor de control instituite în anumite regiuni din centrul ţării.

Primul caz a fost consemnat pe o stradă din capitală, când o patrulă a echipelor mobile a identificat în trafic un cetăţean moldovean, care transporta în compartimentul marfar al autoturismul său produse din tutun. În lipsa actelor de provenienţă, ofiţerii vamali au dispus efectuarea unui control fizic detaliat al mijlocului de transport, în urma căruia au fost ridicate 24.600 de ţigarete fără timbre de acciz.

Cea de-a doua reţinere a fost înregistrată pe traseul Chişinău-Vadul lui Vodă, în apropierea localităţii Cruzeşti, fiind depistaţi 240 de litri de alcool etilic într-un mijloc de transport de model VAZ, pentru care şoferul nu deţinea niciun act de provenienţă.

Potrivit informaţiilor preliminare, conducătorul auto transporta alcoolul din regiunea transnistreană, ocolind posturile vamale interne de control, astfel eschivându-se de la achitarea accizelor, TVA-ului şi taxelor vamale.

Ca rezultat, ţigaretele şi alcoolul au fost reţinute, iar cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru elucidarea tuturor circumstanţelor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

Similare
RECOMANDĂRI