Tichetul de masă electronic a fost utilizat pentru prima dată în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tichetul de masă electronic a fost utilizat pentru prima dată în Republica Moldova

Un angajat din Republica Moldova a procurat astăzi produse alimentare utilizând, în premieră, tichetul de masă pe suport electronic. Tranzacţia a avut loc la un magazin din Chişinău.

Bărbatul a procurat produse alimentare în sumă de 190 de lei. După ce şi-a făcut alegerea, bărbatul a prezentat vânzătorului cardul de masă Up, a introdus codul PIN şi a primit bonul de plată.
 
Dumitru Cozmolici, director general Up Moldova, unicul operator licenţiat pentru serviciul de tichete de masă şi pe suport electronic, a declarat că pe cardul de masă vor fi transferaţi lunar cel mult 990 de lei, în funcţie de numărul zilelor lucrătoare. Valoarea tichetului de masă pentru o zi este de 45 de lei. Din aceşti bani, utilizatorii pot procura doar produse alimentare. Achiziţionarea ţigărilor, a băuturilor alcoolice sau a altor produse nealimentare este interzisă.
 
Angajatorul este cel care decide dacă să ofere angajaţilor tichete de masă pe suport de hârtie sau în format electronic. Cozmolici a mai adăugat că majoritatea angajatorilor preferă cardul, pentru că este mai uşor de folosit.
 
Iniţiativa de introducere a tichetelor de masă aparţine Preşedintelui Parlamentului Andrian Candu. Acestea vor fi utilizate în cantine, cafenele, restaurante sau pentru a cumpăra produse alimentare în magazine. Angajatorii care vor oferi angajaţilor tichete de masă, vor fi scutiţi de la plata taxelor salariale, scrie MOLDPRES.
Similare
RECOMANDĂRI