Testarea solului – parte componentă a sistemului de fertilizare inteligentă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Testarea solului – parte componentă a sistemului de fertilizare inteligentă

În prezent toţi producătorii agricoli sunt axaţi să obţină recolte maxime, însă rezultatul dorit depinde de doi factori.

  • Factorii naturali (precipitaţiile atmosferice, regimul termic etc.)
  • Factorii umani (alegerea hibridului, îngrăşămintelor, folosirea unor tehnologii moderne etc.)

Prin urmare, unul din factorii importanţi este administrarea îngrăşămintelor, care de cele mai multe ori este o barieră pentru producătorii noştri agricoli din considerentul costului (preţului). La moment, majoritatea dintre producători administrează îngrăşămintele fără a cunoaşte doza concentraţiei acestora în sol.

În vderea soluţionării acestui fapt şi pentru a le oferi fermierilor noştri o posibilitate de a economisi la procurarea îngrăşămintelor, Elitagrotehnologie vine cu o soluţie excelentă pentru obţinerea unei recolte înalte – Testarea Solului.

 

Ce reprezintă acest procedeu? Testarea Solului se efectuează o dată la 4 ani şi reprezintă un sistem optim de administrare a îngrăşămintelor bazată pe o analiză exactă a substanţelor nutritive şi a pH-ului solului.

Care sunt avantajele implementării acestei tehnologii? Vorbind despre beneficii putem menţiona pe cele mai principale:

  • Administrarea eficientă a îngrăşămintelor;
  • Minimalizarea factorilor de risc;
  • Amelioararea câmpurilor agricole.

Cine execută Testarea Solului? ElitAgrotehnologie în parteneriat cu compania germană Agri Con.

Până în prezent în Republica Moldova sunt produători agricoli care au implementat această tehnologie şi au rezultate deosebit de bune. Dintre aceştia putem să-i menţionăm pe: AgroElit, Agro Panfil, Beiu Filip, Caravita, Bio – Alianţa, Climăuţanul, Mihailena – Agro şi Panclip.

Similare