Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a drumurilor finanţat de Banca Europeană de Investiţii va fi extins
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a drumurilor finanţat de Banca Europeană de Investiţii va fi extins

Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a drumurilor realizat cu suportul financiar al Băncii Europene de Investiţii (BEI) va fi extins. Comisia politică externă şi integrare europeană, în cadrul şedinţei de astăzi, a dat aviz consultativ proiectului unei Hotărâri a Guvernului cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Amendamentului nr.3 la Contractul de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii pentru realizarea proiectului de reabilitare a drumurilor.

Potrivit Direcţiei comunicare şi relaţii publice a Parlamentului Republicii Moldova, contractul de finanţare a fost semnat în 2010, valoarea acestuia fiind de 75 de milioane de Euro. Data finală de disponibilitate constituia 31 decembrie 2018. Extinderea acestui termen până la 30 noiembrie 2021 şi, respectiv, a termenului de finalizare a lucrărilor până pe 31 decembrie 2022, este necesară pentru finalizarea lucrărilor contractate.

Potrivit autorilor proiectului de hotărâre, tergiversarea a fost cauzată de  progresul lent înregistrat de antreprenori la executarea lucrărilor, motivul principal fiind incapacitatea financiară a acestora.
Similare
RECOMANDĂRI