Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Taxele pentru autorizaţiile speciale de transport ar putea fi micşorate

Taxele pentru eliberarea autorizaţiilor speciale de transport ar putea fi micşorate. Anunţul a fost făcut de reprezentaţii Agenţiei NaţionaleTransport Auto. Asta, după ce o companie americană a realizat un studiu privind procesului de emitere a autorizaţiilor şi a constat că tarifele pentru astfel de acte sunt prea mari.

Raportul expertilor americani a scos la iveală că cererile privind emiterea autorizaţiilor speciale de transport sunt examinate în 8 zile, un termen mult mare comparativ cu alte state UE. În plus, şi costurile de eliberare a autorizaţiilor sunt prea mari de aceea specialiştii recomandă Ministerului Economiei şi Infrastucturii să revizuiască taxele.

Vestea i-a bucurat pe transportatori. Ei vor putea reduce tarifele la serviciile prestate si pot avea mai mulţi clienţi.

În 2017, taxele pentru eliberarea autorizatiilor speciale de transport au fost majorate de cinci ori. Costul unei astfel de autorizaţii este între două mii de lei şi câteva sute de mii de lei, în functie de masa totala a masinii.
Similare
RECOMANDĂRI