Sumele alocate pentru „Drumuri bune 2” vor fi recalculate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sumele alocate pentru „Drumuri bune 2” vor fi recalculate

Sumele alocate pentru Programul „Drumuri bune 2” vor fi recalculate aşa încât distribuirea în fiecare localitate să se facă pe cap de locuitor. Declaraţia a fost făcută de către Gheorghe Curmei, directorul Administraţiei de Stat a Drumurilor, după şedinţa Consiliului Fondului Rutier.

Administraţia de Stat a Drumurilor a purces la contractarea lucrărilor pe 10 aprilie. Conform legii bugetului de stat, pentru „Drumuri bune 2”  s-a prevăzut suma de 950 de milioane de lei. Totodată, valoarea programului aprobat de Consiliul Fondului Rutier este de 1,750 mlrd. „Recalcularea se va face în baza sumei de 950 de milioane, cea bugetată. Din aceşti bani, 280 de milioane sunt datorii pentru lucrările executate în 2018”, a precizat Gheorghe Curmei.

Diferenţa dintre 950 de milioane şi 1,750 miliarde urmează să fie clarificată prin politicile Ministerului Economiei şi Ministerului Finanţelor, prin suplimentarea sumei sau informarea administraţiei să oprească lucrările, a mai spus directorul Administraţiei de Stat a Drumurilor.

Potrivit lui Gheorghe Curmei, dacă în urma recalculărilor în unele localităţi se va stabili că suma care le revine depăşeşte valoarea contractantă anterior, antreprenorii se vor limita la valoarea contractată până la efectuarea unor noi proceduri de licitaţie. Iar obiectele noi stabilite conform alocaţiilor pe cap de locuitor, în limita bugetului de stat pe anul 2019, vor fi achiziţionate printr-o procedură nouă de licitaţie.

Programul „Drumuri bune” a fost finalizat, iar calitatea lucrărilor a fost verificată. „Nu avem probleme de calitate. Unde au fost sesizate, antreprenorii le-au rezolvat din contul lor”, a spus directorul Administraţiei de Stat a Drumurilor.
Similare
RECOMANDĂRI