Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Studiu: Consumatorii plătesc suplimentar pentru gazele naturale, din cauza incompetenţei şi a proastei administrări în domeniu

Anual din buzunarul cetăţenilor sunt scoase milioane de lei în plus pentru consumul de gaze. Această situaţie se datorează proastei administrări şi a diferitor interese în domeniul energetic. Aceste concluzii reies dintr-un studiu realizat de specialiştii comunităţii WatchDog.md.

Problemele nu sunt noi, ci au o vechime de cel puţin 20 de ani. Pe parcursul acestor ani, unicii păgubiţi au fost cetăţenii Republicii Moldova, spun expertii.

Şi frauda bancară din anul 2014 şi-a adus contribuţia la creşterea tarifelor pentru gazele naturale. Chiar dacă preţul de achiziţie a scăzut pe pieţele internaţionale în acea perioadă, consumatorii au achitat facturi mari din cauza deprecierii leului.
 
Pentru înlăturarea deficienţelor în acest domeniu, experţii propun efectuarea unui audit la Moldovagaz şi la subdiviziunile acestei companii. În urma verificarilor, trebuie eliminate toate cheltuielile nejustificate care sunt trecute în contul cetăţenilor.
Similare
RECOMANDĂRI