Strada Puşkin din Comrat, reconstruită cu sprijinul Germaniei
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Strada Puşkin din Comrat, reconstruită cu sprijinul Germaniei

Carosabilul şi trotuarele străzii A. Puşkin din oraşul Comrat au fost reconstruite. Totodată, au fost instalate bănci şi au fost reparate încăperile din Centrul turistic regional. Acţiunile au avut loc în cadrul unui proiect susţinut de Republica Federală Germană, cu o valoare totală de peste 100 de mii de euro, transmite IPN.

În cadrul evenimentului inaugural, primarul Serghei Anastasov a spus că strada Puşkin este strategică pentru oraş, iar reconstrucţia ei va spori atractivitatea turistică. Pe această stradă se ajunge la universitate, la două grădiniţe şi la policlinică.

Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, a menţionat că proiectul este important pentru toţi locuitorii şi oaspeţii oraşului Comrat, în special pentru oamenii care locuiesc pe strada Puşkin, deoarece acum ei pot ajunge mai uşor la importantele instituţii care sunt amplasate pe această stradă.

Ambasadorul a precizat că este unul din proiectele de infrastructură socială şi eficienţă energetică susţinute de Germania în Republica Moldova, în mai mult de 200 de localităţi. Au fost investiţi mai mult de 12 milioane de euro. Au fost reparate şcoli, grădiniţe, au fost construite sisteme de aprovizionare cu apă, trotuare. „Începând din 1991, Germania a susţinut Republica Moldova cu mai mult de 300 de milioane de euro şi vrem cu acest ajutor să îmbunătăţim viaţa cetăţenilor ţării”, a mai spus diplomatul.

Costul proiectului pentru reconstrucţia străzii A. Puşkin din Comrat s-a ridicat la peste opt milioane de lei, din care 4 milioane de lei este contribuţia Germaniei, 2,3 milioane au fost oferiţi de UE prin proiectul de susţinere a autorităţilor din Găgăuzia (SLPA) şi 1,8 milioane de lei a alocat Comitetul Executiv din Găgăuzia.
Similare
RECOMANDĂRI