Spumantele din Republica Moldova au câştigat nouă medalii la un prestigios concurs internaţional dedicat acestui tip de vin
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Spumantele din Republica Moldova au câştigat nouă medalii la un prestigios concurs internaţional dedicat acestui tip de vin

Spumantele din Republica Moldova au participat, pentru al doilea an consecutiv, la „Effervescents du Monde-2019”, unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaţionale dedicate acestui tip de vin şi unicul în lume care se desfăşoară conform standardelor de calitate ISO pentru analiza senzorială.

Cea de-a XVII-a ediţie s-a desfăşurat în perioada 13-15 noiembrie în oraşul francez Dijon şi a completat palmaresul „Wine of Moldova” cu nouă medalii.

Medalia de aur i-a revenit vinăriei Bostavan pentru spumantul Dor Alb Brut. Opt medalii de argint au fost împărţite între vinăriile Purcari, Maurt, Chateau Vartely şi Cricova.
 
La această ediţie, Republica Moldova a concurat cu 24 mostre de vinuri spumante de la 10 vinării, participarea cărora a fost posibilă datorită suportului financiar şi logistic oferit de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.

În total, „Effervescents du Monde-2019” a reunit 570 de mostre de vinuri efervescente din 22 de ţări, apreciate de 79 de degustători din mai multe ţări ale lumii. În cadrul comisiilor de degustare ale concursului, în calitate de jurat acreditat a participat şi expertul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului – Andrian Digolean.

La „Effervescents du Monde-2018”, spumantele moldoveneşti au fost premiate cu 12 medalii: Aur – 2 medalii, Argint – 10 medalii. Concursul „Effervescents du Monde” este organizat anual de Asociaţia „Forum Oenologie” din Franţa.

Potrivit clasamentului, Republica Moldova ocupă locul 4 după numărul de medalii acumulate la acest concurs fiind surclasată de Franţa (locul 1), Spania (locul 2) şi Italia (locul 3).
Similare
RECOMANDĂRI