Sondaj. Bugetele locuitorilor Chişinăului pentru Paşti au scăzut faţă de anul trecut
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sondaj. Bugetele locuitorilor Chişinăului pentru Paşti au scăzut faţă de anul trecut

Populaţia are mai puţini bani pentru sărbători. 41% dintre familiile din municipiul Chişinău estimează să cheltuiască pentru masa de Paşti cel mult 500 de lei, 30% şi-au propus să investească între 500 şi 1000 de lei, 18% dintre gospodării vor avea un buget de până la 2000 de lei pentru masa de sărbătoare, iar 7,6% au estimat 2000 de lei şi mai mult. Sunt datele unui sondaj realizat la nivelul municipiului Chişinău, de către compania „Date Inteligente”.

Sondajul a fost prezentat vineri, 6 aprilie, la o conferinţă de presă la IPN. Veronica Ateş, directorul Departamentului Cercetări, a spus că, în comparaţie cu anul trecut, bugetele locuitorilor Chişinăului pentru Paşti sunt mai modeste. Cei intervievaţi au declarat că în acest an vor pune pe masă ouă vopsite, cozonac, pască, salate, urmate de produse din carne, aşa ca răcituri, miel, sarmale, dar şi bomboane şi fructe.

Fiind întrebaţi dacă au ţinut post măcar o zi, aproape 60% au răspuns – da, în timp ce 40% – nu. Nicio persoană intervievată nu a ţinut tot Postul Mare.

Pentru aproape 38% din populaţia din Chişinău sărbătoarea de Paşti este una importantă din punct de vedere religios, pentru alţi 17,2% este Învierea Domnului, iar 12,8% au spus că este o reuniune de familie. 

La întrebarea dacă vor merge la biserică în seara de Paşti, 62,4% dintre participanţii la sondaj au spus că vor merge, iar 25% – nu.

În acest an, mai puţini locuitori ai capitalei au declarat că vor merge la cimitir de Blajini – 78,1%. Anul trecut, aproape 83% au anunţat că vor merge.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 martie – 2 aprilie pe un eşantion de 761 de persoane, din oraşul Chişinău şi opt suburbii. 28 de operatori au discutat cu oamenii.
Similare