Serviciul Vamal a adus săptămâna trecută încasări la bugetul de stat de peste 300 milioane de lei
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Serviciul Vamal a adus săptămâna trecută încasări la bugetul de stat de peste 300 milioane de lei

În perioada 30 aprilie – 6 mai 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 310,9 milioane lei, fiind perfectate per total 7 876 declaraţii vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 90 de tentative de încălcare a legislaţiei vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 22 de procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi în sumă de 78 227 lei.

În aceeaşi perioadă, fluxul unităţilor de transport a constituit 89 100 traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 17 987 şi respectiv 12 762 traversări.

Pentru comoditatea persoanelor care intenţionează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informaţii privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamaţii cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajaţii instituţiei. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 222 de solicitări de informaţii legate de vamă.

De asemenea, şoferii îşi pot planifica ruta optimă prin accesarea rubricii ”Trafic Online”, unde pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi. Aplicaţia este disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal, unde  poate fi găsită şi Harta interactivă a punctelor de trecere.

Similare