Serviciul Fiscal va monitoriza formarea preţurilor la produsele social importante
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Serviciul Fiscal va monitoriza formarea preţurilor la produsele social importante

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a informat că în cadrul verificărilor efectuate în vederea respectării prevederilor hotărârii de Guvern cu privire la preţurile de comercializare a produselor social importante, se atestă încălcări la modul de completare a facturilor prin indicarea eronată a preţului de achiziţie/livrare şi în consecinţă a adaosului comercial aplicat.

În scopul preîntâmpinării cazurilor de încălcare a prevederilor legislaţiei, SFS a atenţionat că produsele social importante, atât din import, cât şi autohtone, care au fost supuse procesării în unităţile comerciale, se comercializează cu aplicarea adaosului comercial ce nu depăşeşte 40% cumulativ de la preţul de achiziţie/preţul de livrare, scrie Moldpres.

„Procesare reprezintă o activitate suplimentară desfăşurată de unitatea comercială în scopul pregătirii produselor pentru vânzare prin ambalare/reambalarea acestora, care nu modifică caracteristicile iniţiale produselor. Comerciantul cu ridicata nu se consideră producător în cazul în care efectuează operaţiuni tehnologice de procesare fără a modifica caracteristicile produselor”, precizează sursa citată

Serviciul Fiscal îndeamnă contribuabilii implicaţi în comercializarea produselor social importante să activeze în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.

Potrivit Regulamentului de formare a preţurilor de comercializare a produselor social importante, la această categorie sunt incluse mărfuri cum ar fi: anumite tipuri de pâine, lactate, crupe, făină, ulei, preparate pentru sugari şi preparate pentru copii de vârstă mică etc.

Similare
RECOMANDĂRI