Sergiu Gaibu: Dacă vorbim despre dezincriminarea infracţiunilor economice, trebuie să vorbim şi despre modificarea Codului Penal
Sursa foto:Agora.md Vizualizari:

Sergiu Gaibu: Dacă vorbim despre dezincriminarea infracţiunilor economice, trebuie să vorbim şi despre modificarea Codului Penal

Dacă guvernarea de la Chişinău îşi doreşte dezincriminarea infracţiunilor economice, atunci trebuie să opereze şi modificări la Codul Penal. De această părere este expertul economic Sergiu Gaibu. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA.

„Iniţiativa de dezincriminare a infracţiunilor economice este una bună, însă trebuie să vedem cum se va face. Dacă vor veni cu o nouă lege atunci este o stupiditate, este important ca această lege să vină cu anumite completări la alte legi care dau unele interpretări la anumite acţiuni în domeniul economic şi aici mă refer în primul rând la Codul Penal”, a menţionat Sergiu Gaibu.

Expertul economic Victor Ciobanu a subliniat că nu are niciun prilej să se bucure de noile declaraţii ale guvernării. Expertul a mai adăugat că în Republica Moldova mai există şi economia invizibilă sau economia subterană, iar marele import în ţară are acoperire politică. De aceea guvernarea trebuie să-şi definească ce vrea să dezincrimineze.

Ieri, guvernarea de la Chişinău a anunţat că vrea să dezincrimineze infracţiunile economice. Iniţiativa îi aparţine Ministerului Justiţiei şi vine să elimine abuzurile asupra mediului de afaceri, susţine vicepreşedintele democraţilor, Sergiu Sîrbu.
Similare