Şeful statului, ministrul economiei şi noul preşedinte de la Moldovagaz au avut o întrevedere cu preşedintele Gazprom
Sursa foto:Igor Dodon/Facebook Vizualizari:

Şeful statului, ministrul economiei şi noul preşedinte de la Moldovagaz au avut o întrevedere cu preşedintele Gazprom

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodobn, ministrul economiei Vadim Brînzan, consilierii prezidenţiali Ion Chicu şi Aureliu Ciocoi, dar şi Vadim Ceban, noul preşedinte al Consiliului de administraţie al S.A. “Moldovagaz” au avut o întrevedere cu preşedintele Consiliului de Administrare al companiei Gazprom, Alexey Miller.

„În cursul dialogului am examinat perspectivele de cooperare în sectorul energetic. În special, ne-am referit la condiţiile de livrare a gazului rusesc în Moldova şi măsurile necesare de luat pentru a evita creşterea preţului la gaze pentru consumatorii din Moldova”, a anunţat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Şeful statului menţionează că s-a discutat aspecte privind încheierea unor noi contracte de furnizare a gazelor naturale către Moldova şi tranzitul lor pe teritoriul ţării noastre, începând cu 1 ianuarie 2020, dat fiind că contractele semnate în acest sens anterior de SA „Gazprom” şi SA „Moldovagaz”, expiră la finele anului 2019.

De asemenea, Igor Dodon l-a invitat pe Alexey Miller să participe la ediţia a II-a a Forumului Economic Moldo-Rus, care se va desfăşura la Chişinău, în perioada 20-21 septembrie. În aceleaşi zile, va avea loc şi o şedinţă a Consiliului de administraţie a SA „Moldovagaz” şi a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, spune Dodon, astfel, prezenţa preşedintelui „Gazprom” la Chişinău „va contribui la un dialog mult mai consistent dintre ţărle noastre în cele mai importante chestiuni ce ţin de economie şi energetică”.

Similare
RECOMANDĂRI