Şeful BEI în R. Moldova a declarat, la întrevederea cu ministrul Vadim Brînzan, că proiectele lansate în domeniul economic vor avea continuitate
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

Şeful BEI în R. Moldova a declarat, la întrevederea cu ministrul Vadim Brînzan, că proiectele lansate în domeniul economic vor avea continuitate

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu şeful reprezentanţei Băncii Europene de Investiţii (BEI) în Republica Moldova, Antonio Castillo.

Proiectele finanţate de BEI în vederea susţinerii transportului şi a infrastructurii, sectoarele de prelucrare agricole şi alimentare, precum şi întreprinderile mici şi mijlocii au fost subiectele abordate în cadrul dialogului, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii.
 
Vadim Brînzan a trecut în revistă priorităţile MEI pentru anul curent, precum şi cei „4D”, şi anume: deconspirarea, demonopolizarea, deetatizarea şi dezvoltarea. Ministrul a menţionat că Guvernul de la Chişinău este recunoscător pentru susţinerea pe care o oferă BEI Republicii Moldova. Mai mult, ministrul a menţionat că mizează în continuare pe suportul BEI în domeniul energetic şi de infrastructură.
 
Antonio Castillo a dat asigurări privind continuitatea proiectelor deja lansate în domeniul economic, sectorul energetic, infrastructură, menţionând despre necesitatea creării unor noi viziuni strategice în aceste domenii.
 
De la începutul activităţii sale în Republica (2007), Banca Europeană de Investiţii (BEI) a lansat 13 proiecte cu un volum de împrumut total de 586 de milioane de euro, în vederea susţinerii transportului şi a infrastructurii de apă, sectoarele de prelucrare agricole şi alimentare, precum şi întreprinderile mici şi mijlocii. O parte importantă a împrumuturilor BEI a fost însoţită de granturi UE din mecanismul financiar, „Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate”.
Similare
RECOMANDĂRI