Scutirea de plata taxelor vamale pentru antreprenorii transnistrenii a fost prelungită
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Scutirea de plata taxelor vamale pentru antreprenorii transnistrenii a fost prelungită

Termenului de aplicare a scutirii de plata taxelor vamale pentru agenţii economici din raioanele de est ale Republicii Moldova, care efectuează operaţiuni de import-export prin punctul de trecere a frontierei Pervomaisk-Cuciurgan şi care nu sunt înregistraţi la Agenţia Servicii Publice se prelungeşte. Subiectul a fost discutat în cadrul unei şedinţe la Guvern, la care au fost examinate subiecte ce ţin de managementul integrat al frontierei.

Într-un comunicat de presă remis de Guvern se menţionează că termenul respectiv expiră pe 18 iulie curent. În cadrul şedinţei a fost acceptată propunerea ca această perioadă să fie extinsă până la 1 ianuarie 2019

Totodată, în contextul demersurilor Guvernului de a asigura un management integrat şi eficient al frontierei dintre autorităţile Republicii Moldova şi ale Ucrainei, prim-ministrul Pavel Filip a solicitat urgentarea măsurilor pentru extinderea punctelor comune de trecere de-a lungul frontierei de est, inclusiv pregătirea resurselor umane şi verificarea condiţiilor administrative.

Referitor la lansarea controlului în comun la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene situate pe segmentul transnistrean, atât Poliţia de Frontieră, cât şi Serviciul Vamal urmează să iniţieze cu partea ucraineană procedurile finale pentru asigurarea practică a activităţii. Premierul a menţionat că, în comun cu autorităţile din Ucraina, vor fi depuse eforturi pentru grăbirea semnării protocoalelor în acest sens.
Similare
RECOMANDĂRI