Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

S-a scumpit pâinea la Bălţi

S-a scumpit pâinea la Bălţi. Brutăria din oraş a afişat preţuri cu 25 de bani mai mari pentru două tipuri de produse. Decizia este justificată de creşterea costului materiilor prime. Adevărul e că în acest an preţul grâului a scăzut.

Combinatul de pâine Bălţi a majorat cu 25 de bani preţul la două tipuri de franzele - "Orăşenească" feliată la pachet, costă 4,75 lei, iar " De dimineaţă" fără feliere şi ambalare – 4 lei şi 50 de bani. Potrivit administraţiei, preţul de vânzare a crescut din cauza preţurilor mai mari plătite pentru materiile prime.

EDUARD GRAMA director general Combinatul de pâine Bălţi: „In ultimii 1,5 ani, materia prima care este la baza producerii este in crestere. Din pacate, vedem ca situatia pe piata de cereale nu se schimba”.

Conducerea fabricii nu a spus nimic de faptul că preţul grâului a scăzut faţă de anul trecut. Dacă în primvară cerealele costau 4 lei şi 20 de bani kilogramul, acum agricultorii le vând cu 3 lei şi 80 de bani. Oamenii sunt nemulţumiţi de creşterea preţurilor şi spun că majorarea este nejustificată, mai ales că în acest an a fost înregistrată o recoltă bogată de cereale.

„Bătrânii şi aşa au puţin, o să aşteptăm. Pur şi simplu, sunt în şoc. Nu am cuvinte. Nu ştiu cam de ce, care a fost cauza scumpirii, Nu e bine, nu e bine, dar trebuie să ne resemnăm pentru că deja nu se va mai ieftini”

Există însă şi dintre cei care dau dreptate producătorului şi spun că înţeleg de ce a fost nevoie această ajustare a preţurilor.

„Eu cred că este un fenomen normal, întrucât benzina şi petrolul se scumpesc şi preţul pâinii trebuie să crească. Am înţeles că e doar cu 25 de bani, nu este atât de mult. Dacă era în lei, atunci, da. Dar 25 de bani nu este atât de semnificativ”.

Preţurile la produsele Combinatului de pâine din Bălţi au crescut în medie cu 3,5% din februarie anul curent. Şi atunci producătorul şi-a justificat decizia prin creşterea costului materiilor prime. Combinatul de pâine Bălţi exportă în România, Franţa, Federaţia Rusă, Georgia, Lituania, Estonia şi SUA.
Similare
RECOMANDĂRI