Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România este gata să asigure R. Moldova cu păcură pentru a depăşi mai uşor criza energetică

România este gata să asigure Republica Moldova cu păcură pentru a o ajuta să depăşească mai uşor criza energetică. Ministrul interimar al Energiei din România Virgil Popescu a dat asigurări în acest sens în cadrul unui interviu la Digi24. El a subliniat că România are suficiente resurse pentru a-şi permite să acorde acest ajutor.

VIRGIL POPESCU, ministrul interimar al Energiei din România: „Încercăm să venim în întâmpinarea solicitării asigurării cu păcură a Republicii Moldova şi probabil acest lucru se poate rezolva destul de repede. România va putea trimite păcură cât e nevoie, nu e o problemă. Rafinăriile din România pot produce suficient de multă păcură atât pentru consum intern cât şi pentru a ajuta Republica Moldova şi studiem împreună cu colegii din Republica Moldova pentru a-i ajuta.  Avem contact permanent la nivelul ministerului de Externe, la nivelul ministerului Energiei, "Transgaz" direct cu operatorul de transport din Republica Moldova şi sunt convins că Republiica Moldova nu va rămâne fără gaz.”

Contractul de livrare a gazului rusesc semnat cu Gazprom a fost prelungit cu o lună de zile şi expiră la sfârşitul lui octombrie. În prezent, Republica Moldova achită 790 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaz rusesc. Premierul Natalia Gavriliţa s-a arătat încrezătoare că până pe întâi noiembrie, Republica Moldova va avea un contract de livrare a gazelor, şi nu neapărat cu Federaţia Rusă. Premierul a precizat că Guvernul caută căi alternative de achiziţionare a gazelor naturale. Şeful executivului a promis în acelaşi timp, compensarea unei părţi a cheltuielilor pentru gazul consumat de familiile din grupurile vulnerabile.
Similare
RECOMANDĂRI