Republica Moldova va solicita un credit de urgenţă pentru a cumpăra şi stoca gaze naturale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova va solicita un credit de urgenţă pentru a cumpăra şi stoca gaze naturale

Republica Moldova intenţionează să solicite un credit de urgenţă pentru achiziţionarea şi stocarea a aproape 400 de milioane de metri cubi de gaze în lunile ianuarie şi februarie 2020. Despre aceasta a discutat ministrul economiei şi infrastructurii, Vadim Brînzan, cu directorul general adjunct pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Katarina Mathernová, în timpul vizitei la Bruxelles, Belgia.

La întrevedere au fost discutate căile de întărire a securităţii energetice, planurile de dezvoltare energetică pe termen scurt şi mediu, investiţiile în eficientizarea consumului de energie etc, precizează un comunicat de presă al MEI.

De asemenea, a fost lansată ideea creării unui depozit de stocare a gazelor naturale în Republica Moldova, care ar putea fi procurate direct de pe pieţele competitive, asigurând astfel securitatea energetică a ţării.

Totodată, părţile au vorbit despre construcţia staţiei back-to-back în Vulcăneşti, a unei linii de transport de 400 kV între Vulcăneşti şi Chişinău, precum şi extinderea staţiilor de transformare Chişinău-Vulcăneşti.

Similare
RECOMANDĂRI