Republica Moldova va participa la Summitul de Investiţii „2019 SelectUSA”
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

Republica Moldova va participa la Summitul de Investiţii „2019 SelectUSA”

În perioada 10 - 12 iunie 2019, la Washington DC, va avea loc Summitul de Investiţii „2019 SelectUSA”, care reprezintă cel mai important eveniment dedicat investiţiilor organizat anual în Statele Unite ale Americii. Republica Moldova va fi reprezentată la acest eveniment de Agenţia de Investiţii şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova. De asemenea, delegaţia Republicii Moldova va participa la o misiune economică în San Francisco, organizată în cadrul Summit-ului pentru Investiţii Select USA.

Astăzi, ministrul Chiril Gaburici a convocat o şedinţă preparatorie cu directorul general al AI, Rodica Verbeniuc şi directorul general al AOAM, Alexandru Baltag, pentru a discuta şi analiza aspectele ce urmează a fi prezentate în cadrul Summit-ului dar şi pachetul de oportunităţi investiţionale care vor fiabordate în cadrul întrevederilor cu oficialii din SUA.

„Suntem competitivi, avem ce prezenta şi cu ce ne mândri. Pe parcursul acestor ani am reuşit să ajustăm cadrul legislativ ce reglementează activitatea mediului de afaceri în Republica Moldova – pachetul pro-business, reforma regulatorie, simplificarea politicii fiscale. Îmi doresc să venim din SUA cu rezultate frumoase, care vor stimula creşterea investiţiilor şi dezvoltarea economică a ţării”, a menţionat ministrul Chiril Gaburici.

De asemenea, delegaţia Republicii Moldova va avea întrevederi cu reprezentanţii Departamentului de Stat din SUA. În cadrul discuţiei, funcţionarii americani urmează să fie informaţi din prima sursă despre mediul investiţional din Republica Moldova şi progresele pe acest sector.

Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Statele Unite ale Americii, în anul 2018 a înregistrat suma de circa 98.025 milioane USD, şi a crescut cu 10,07% în comparaţie cu anul 2017. După valoare capitalului investit, SUA se află pe locul 8 printre ţările partenere ale Republicii Moldova.
Select USA Investment Summit este organizat de către Departamentul de Comerţ al Statelor Unite, cu implicarea mai multor agenţii federale americane printre care Departamentul de Stat, Departamentul Apărării, Departamentul Energiei, Departamentul Trezoreriei, Banca de Export – Import a SUA, Administraţia Americană pentru Micile Afaceri.
 
Similare
RECOMANDĂRI