Republica Moldova va extinde lista produselor animale exportate în UE
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Republica Moldova va extinde lista produselor animale exportate în UE

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova pentru a extinde lista produselor de origine animală exportate pe piaţa Uniunii Europene. Anunţul a fost făcut la evenimentul de încheiere a misiunii de audit în Republica Moldova, efectuată de către auditorii Directoratului General pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară a Comisiei Europene.

Misiunea a avut drept scop evaluarea implementării controalelor oficiale privind reziduurile şi contaminanţii la animalele vii şi produsele de origine animală, inclusiv controalele privind produsele şi medicamentele de uz veterinar, relatează Moldpres.

În cadrul evenimentului au fost prezentate constatările şi recomandările preliminare privind capacităţile Republicii Moldova de a demonstra echivalenţa sistemului de controale oficiale şi implementarea Planului Naţional de Monitorizare a Reziduurilor.

”Aducem mulţumiri colegilor din cadrul ANSA şi auditorilor care pe tot parcursul acestei perioade au depus un efort major în vederea promovării capacităţii Republicii Moldova şi sistemului de controale oficiale şi implementarea Planului Naţional de Monitorizare a Reziduurilor. De asemenea, aducem recunoştinţă Comisiei Europene pentru suportul continuu pe care îl oferă ţării noastre”, a declarat  Radu Musteaţa, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.

Totodată, şeful ANSA a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova pentru a extinde lista produselor de origine animală exportate pe piaţa Uniunii Europene.

Misiunea de audit s-a desfăşurat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie 2021, în format online, având drept obiectiv evaluarea planificării şi implementării Planului Naţional de Monitorizare a Reziduurilor în lapte, ouă şi miere, atât la nivel central, cât şi teritorial.

Similare
RECOMANDĂRI