Republica Moldova şi România îşi consolidează relaţiile de cooperare în domeniul turismului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova şi România îşi consolidează relaţiile de cooperare în domeniul turismului

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi proiectul hotărârii de Guvern cu privire la semnarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind cooperarea în domeniul turismului. Acordul exprimă voinţa statelor de a-şi extinde relaţiile de cooperare în domeniul turismului, prin crearea condiţiilor favorabile pentru atragerea investiţiilor în scopul susţinerii şi dezvoltării turismului, în conformitate cu legislaţia naţională a fiecărui stat, schimbul de bune practici în domeniul infrastructurii turistice şi pregătirea profesională a personalului din industriile turistice ale ambelor părţi.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menţionat că turismul reprezintă un factor cheie pentru progresul socio-economic, reiterând că Republica Moldova dispune de un bogat potenţial, pentru a dezvolta un sector turistic viabil, care să genereze pentru populaţie venituri şi posibilităţi de încadrare în câmpul muncii, precum şi alte beneficii economice şi sociale.

„Conform datelor statistice, în anul 2016, Republica Moldova a fost vizitată de circa 30 de mii de cetăţeni ai României, iar în 2017 - de aproape 36 de mii, cu peste 6 mii de persoane mai mult, ceea ce denotă o creştere de circa 20%. Astfel, observăm  un interes sporit al turiştilor români de a vizita ţara noastră”, a explicat Chiril Gaburici.

Acordul va contribui la promovarea imaginii ţării noastre pe plan internaţional şi va fi un element important pentru dezvoltarea relaţiilor în domeniul turismului între Republica Moldova şi România.

Ţara noastră are semnate acorduri de colaborare în domeniul turismului cu peste 20 de state, numărul acestora fiind în permanentă creştere.

Similare
RECOMANDĂRI