Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova încearcă să îşi crească potenţialul de export pe piaţa Poloniei  

Uniunea Europeană oferă un potenţial mare de desfacere a produselor din Republica Moldova. Pentru ca producătorii locali să-si valorifice mai eficient oportunităţile, lunar, la Chişinău, au loc sesiuni informative legate de procedurile de export, studii de piaţă şi soluţii concrete de înlăturare a barierelor birocratice. Antreprenorii au învăţat astăzi cum să devină competitivi pe piaţa Poloniei.

Volumul exporturilor pe piaţa Uniunii Europene ar putea creşte şi mai mult dacă producătorii autohtoni ar cunoaşte din start pe ce ar trebui să pună accent. Autorităţile încearcă să-i ajute pe acestia să profite din plin de oportunităţile Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană. Polonia e deschisă pentru mai multă colaborare. Cere, în schimb, calitate şi produse noi.
 
Antreprenorii recunosc că, odată cu semnarea Acordului de Asociere în 2014 cu Uniunea Europeană, au reuşit să-si creasca productivitatea şi să obţină mai mult profit.

Programul Export Morning va dura pe tot parcursul anului. În cadrul sesiunilor de informare, producătorii locali urmează să studieze detaliat şi alte pieţe, printre care Bulgaria, Franţa şi Germania.
Similare
RECOMANDĂRI