Republica Moldova este pregătită să primească ajutorul financiar oferit de UE, anunţă Filip
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova este pregătită să primească ajutorul financiar oferit de UE, anunţă Filip

Guvernul Republicii Moldova a îndeplinit cele 10 condiţii înaintate de Uniunea Europeană şi este gata să beneficieze de prima tranşă din cele 100 de milioane de euro. Afirmaţia a fost făcută ieri de către Premierul Pavel Filip în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, comunică MOLDPRES.

Şeful Executivului a specificat că, în prezent, autorităţile sunt în aşteptarea unei misiuni de evaluare din partea instituţiilor UE. “Nu se discută subiectul dacă vor veni sau nu aceşti bani. Odată ce a fost semnat acordul, UE îşi va respecta obligaţiunile. Iar noi am îndeplinit condiţionalităţile pentru prima tranşă de bani şi am expediat şi o scrisoare către instituţiile europene. Aşteptăm misiunea de evaluare a UE”, a menţionat Filip.

Anterior, Premierul a declarat că prima tranşă din ajutorul macrofinanciar ar putea ajunge în R. Moldova chiar în luna martie.

Asistenţa macrofinanciară oferită Republicii Moldova de UE este în valoare totală de 100 milioane de euro, dintre care 60 milioane de euro vor fi acordate sub formă de împrumut, iar 40 milioane de euro sub formă de grant. Banii vor veni în trei tranşe şi doar după ce Moldova va îndeplini 28 de condiţionalităţi.

Similare
RECOMANDĂRI