Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reprezentanţii domeniului HoReCa sunt nemulţumiţi de decizia guvernului de a majora TVA la 20%

S-au înarmat cu tigăi, cratiţe, linguri, polonice şi pancarte şi au ieşit în faţa Parlamentului. Mai mulţi reprezentanţi din domeniul hoteluri şi restaurante au protestat în faţa legislativului de la Chişinău, fiind nemulţumiţi de decizia guvernului de a majora taxa TVA de la 10 la 20%.

După ce, la începutul săptămânii, mai multe restaurante din Republica Moldova şi-au oprit activitatea pentru jumătate de oră, în semn de protest, astăzi zeci de oameni, printre care bucătari, administratori de restaurante sau chelneri au venit să-şi arate nemulţumirea în faţa Parlamentului. Ei au semnat şi o petiţie pentru menţinerea cotei de 10% TVA pentru sectorul HoReCa.

Protestatarii spun că dublarea TVA-ului în acest domeniu va avea doar urmări negative. Mai în glumă mai în serios, unii antreprenori spun că dacă deputaţii vor mări TVA-ul, vor introduce preţuri speciale în meniu pentru aleşii poporului.

La sfârşitul săptămânii trecute, Guvernul de la Chişinău a votat mai multe modificări fiscale, printre care şi cresterea TVA pentru domeniul HoReCa. După ce anul trecut, această taxă a fost micşorată la 10 %, Ministerul Finanţelor a propus ca taxa să revină la nivelul de 20 %.
 
Similare
RECOMANDĂRI