Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reprezentanţi ai mediului de afaceri din România şi Republica Moldova s-au întâlnit la Soroca

Mai multe poduri economice peste Prut. Antreprenorii din nordul Republici Moldova s-au întâlnit cu reprezentanţi ai mediul de afaceri din România, pentru a discuta despre perspectivele de dezvoltare a firmelor de pe ambele maluri ale Prutului.

Stela Cetuleac are o mică întreprindere de uscare a fructelor în nordul Republicii Moldova. Femeia ar vrea să-şi dezvolte afacerea şi speră într-o colaborare cu parteneri de peste Prut în această direcţie.
 
Antreprenorii au discutat despre facilităţile pe care le poate oferi piaţa de desfacere a României, dar şi modalitaţile prin care pot atrage investiţii şi îşi pot promova producţia pentru o stabilitate financiar-economică.
 
Reprezentanţii camerelor de comert din Buzau, Vaslui, Iaşi şi Botoşani, prezenţi la eveniment, au venit cu oferte pentru cooperarea comercial-economica şi investiţională.
 
Raionul Soroca a stabilit deja relaţii de colaborare cu mai multe judete din România.
 
În cadrul sesiunii de informare au fost prezenţi circa 30 de antreprenori din nordul Republicii Moldova. România este principalul partener economic al Republicii Moldova. În 2017, volumul comerţului dintre cele două state a depăşit 1,7 miliardede dolari.
 
Similare
RECOMANDĂRI