Regim fiscal simplificat pentru colectorii de produse agricole, în special nuci şi fructe
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Regim fiscal simplificat pentru colectorii de produse agricole, în special nuci şi fructe

Cabinetul de miniştri a avizat o iniţiativă legislativă care prevede stabilirea unui regim fiscal simplificat pentru colectorii de produse agricole, în special nuci şi fructe.

Ministrul finanţelor, Natalia Gavriliţa, a declarat că iniţiativa legislativă vine să soluţioneze problemele depistate în cadrul achiziţiilor produselor agricole prin stabilirea unor reguli clare pentru persoanele fizice care, pe teritoriul Republicii Moldova, colectează produse agricole şi obiecte ale regnului vegetal.

„Astfel, persoana fizică, colectorul, se va înregistra la Serviciul Fiscal de Stat, va achita contribuţiile de asigurări sociale şi medicale, ulterior fiind în drept să activeze într-un regim fiscal simplificat, cu ţinerea evidenţei achiziţiilor doar într-un registru”, a declarat Natalia Gavriliţa, transmite IPN.

Ministrul a mai spus că proiectul prevede că achitarea impozitului se va face cu reţinerea la sursa de plată de către agentul economic care a recepţionat produsele de la colector, cu întocmirea actului de achiziţie. „Prin urmare, acest regim va avea de fapt un impact de facilitare a achiziţiilor de produse agricole şi va impulsiona exportul nucilor şi al altor obiecte ale regnului vegetal”, a menţionat Natalia Gavriliţa.
Similare
RECOMANDĂRI