Reducerea cotei TVA pentru afacerile din sfera alimentaţiei: Statul va analiza această idee împreună cu experţi
Sursa foto:simbol Vizualizari:

Reducerea cotei TVA pentru afacerile din sfera alimentaţiei: Statul va analiza această idee împreună cu experţi

Statul ia în considerare şi va solicita suportul experţilor naţionali în domeniul financiar şi fiscal pentru eventualitatea stabilirii unei cote unice a TVA pentru afacerile din sfera alimentară. De asemenea, cu suportul experţilor va fi analizată situaţia din Republica Moldova şi pentru a identifica soluţiile optime pentru o concurenţă loială pe piaţa autohtonă.

Subiectul a fost discutat de către conducerea ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, ministerului Finanţelor şi serviciului Fiscal de Stat, împreună cu membrii Asociaţiei producătorilor de carne de porc şi ouă de pasăre, care s-au adunat într-o şedinţă pentru a discuta despre provocările din sector în etapele de procesare şi realizare a producţiei din carne.

Anterior, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc, a avut o discuţie cu producătorii de carne, care au menţionat că se aşteaptă ca statul să le micşoreze cota TVA de la 20 la 8%. Asta după ce recent, statul a redus cota TVA de la 20% la 10% pentru pentru industria HORECA.

În urma discuţiilor s-a propus ca în termen de o lună cu suportul experţilor naţionali în domeniul buget şi finanţe, se va analiza situaţia respectivă şi se va lucra asupra identificării soluţiilor optime pentru o concurenţă loială pe piaţa autohtonă.

Similare
RECOMANDĂRI