Reacţia FMI după demiterea Guvernului Sandu: Experţii monitorizează îndeaproape situaţia din R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia FMI după demiterea Guvernului Sandu: Experţii monitorizează îndeaproape situaţia din R. Moldova

Fondul Monetar Internaţional a venit cu o reacţie la demiterea Guvernului Sandu, enunţată de Ruben Atoyan, şeful misiunii pentru Republica Moldova.

Potrivit lui, experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) monitorizează îndeaproape situaţia din Republica Moldova pentru a evalua cum se vor răsfrânge ultimele evenimente asupra programului susţinut de FMI şi asupra perspectivelor finanţării externe. 

„Dorim să ne exprimăm aprecierea faţă de hotărârea cu care guvernul condus de doamna Sandu a promovat reformele sprijinite de Fondul Monetar Internaţional.

Suntem gata să susţinem Republica Moldova în continuare în procesul de implementare a reformelor, odată ce va fi format un nou guvern”, se mai arată în reacţia FMI.

Menţionăm că în luna iulie Guvernul Sandu a ajuns la un acord cu FMI, pentru a extinde până în luna martie a anului 2020 programul agreat anterior.

Amintim că Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis ieri. Moţiunea de cenzură asupra activităţii Executivului a trecut cu voturile deputaţilor PSRM şi PD.

Similare
RECOMANDĂRI