R. Moldova va semna un Memorandum cu Emiratele Arabe Unite în domeniul infrastructurii
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

R. Moldova va semna un Memorandum cu Emiratele Arabe Unite în domeniul infrastructurii

Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite vor semna un memorandum de cooperare pe domeniul infrastructurii. Subiectul a fost discutat astăzi de către ministrul Economiei şi Infrastructurii al Republicii Moldova, Chiril Gaburici şi Abdullah Belhaif AlNuaimi, ministrul Dezvoltării Infrastructurii al Emiratelor Arabe Unite (EAU). Discuţiile au avut loc în cadrul vizitei de lucru a delegaţiei ţării noastre în Dubai, în perioada 4-6 noiembrie 2018.

“Sunt sigur ca avem ce învăţa unii de la alţii. Vom colabora şi voi transmite experienţa ţării mele privind utilizarea de noi tehnologii şi vom stabili parteneriate reciproc avantajoase”, a menţionat Abdullah Belhaif AlNuaimi.  De asemenea, ministrul Dezvoltării Infrastructurii al EAU a susţinut iniţiativa de cooperare bilaterală interministerială pentru iniţierea unor proiectelor investiţionale din domeniul infrastructurii. Totodată, Abdullah Al Nuaimi a reiterat dorinţa ţării sale de a explora oportunităţile de investiţii disponibile pe pieţele din Moldova
 
”Voi contribui ca Ministerul Economiei şi Infrastructurii al Republicii Moldova să colaboreze cu Ministerul Dezvoltării Infrastructurii al Emiratelor Arabe Unite pentru cele mai bune practici în domeniul dezvoltării infrastructurii, să facilităm cooperarea bilaterală pentru iniţierea unor proiecte investiţionale din domeniul infrastructurii cu participarea mediului de afaceri dintre ţările noastre”, a specificat Chiril Gaburici.

În cadrul întrevederii bilaterale, miniştrii celor două state au discutat şi despre punerea în vigoare a Acordurilor bilaterale privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, evitarea dublei impuneri şi evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe proprietate, semnate între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite.
 
Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Emiratele Arabe Unite, în ianuarie – august 2018, a înregistrat suma de 13.3 milioane USD, în creştere de 4,4 ori în comparaţie cu aceeaşi perioada a anului 2017. După valoarea volumului schimburilor comerciale în perioada respectivă, Emiratele Arabe Unite se situează pe locul 35 între ţările partenere la nivel mondial cu care Republica Moldova deţine relaţii comerciale, cu o pondere de 0,24% din volumul comerţului total.
Similare
RECOMANDĂRI