R. Moldova va primi peste 9 milioane de euro din partea Comisiei Europene, pentru implementarea Acordului de Asociere
Sursa foto:caleaeuropeana.ro Vizualizari:

R. Moldova va primi peste 9 milioane de euro din partea Comisiei Europene, pentru implementarea Acordului de Asociere

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană "Suport pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE". Republica Moldova va primi peste 9 milioane de euro din partea Comisiei Europene pentru implementarea Acordului de Asociere.

Banii vor fi utilizaţi pentru participarea Republicii Moldova în cadrul programelor UE, pentru promovarea egalităţii de gen şi abilitarea femeilor prin implementarea consolidată a integrării perspectivei de gen în politicile publice locale, dar şi pentru combaterea violenţei domestice care afectează femeile şi copiii.

Costul total al Acordului de finanţare este de 10,7 milioane de euro, dintre care contribuţia Comisiei Europene constituie circa 9,3 milioane de euro, co-finanţarea din partea UN Women este de 250 mii de euro, iar co-finanţarea de către potenţialii beneficiari ai grantului se estimează la 1,2 milioane de euro.

Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană a fost semnat la 24 iulie 2019 în cadrul vizitei Prim-ministrului Maia Sandu la Bruxelles.
Similare
RECOMANDĂRI