R. Moldova va participa la „Expo Dubai 2020”, amânată pentru un an
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

R. Moldova va participa la „Expo Dubai 2020”, amânată pentru un an

Republica Moldova va participa la Expoziţia Mondială „Expo Dubai 2020”, amânată pentru un an şi care se va desfăşura în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022, la Dubai, Emiratele Arabe Unite. O decizie în acest sens a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Cabinetului de miniştri.

Documentul a modificat o hotărâre anterioară care prevedea participarea R. Moldova la acest eveniment între 20 octombrie 2020 - 10 aprilie 2021, termenul fiind schimbat din cauza crizei pandemice generată de COVID-19, scrie Moldpres.

Drept autoritate naţională responsabilă pentru participarea Republicii Moldova la „Expo Dubai 2020” rămâne a fi desemnat Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”.

Potrivit Guvernului, participarea la eveniment reprezintă pentru Republica Moldova o oportunitate de evidenţiere pe plan global, de promovare a valorilor naţionale şi de intensificare a schimburilor comercial-economice, ştiinţifice, tehnologice şi culturale.

Conform estimărilor organizatorilor, „Expo Dubai 2020”, cu genericul oficial Connecting Minds, Creating the Future (Conectarea gândirii, crearea viitorului), va fi vizitat de circa 25 milioane de persoane, dintre care 70% – vizitatori de peste hotarele ţării gazdă.

R. Moldova a mai participat la expoziţii similare de nivel internaţional cum ar fi: World Expo Hannover -2000 (Germania), Expo Shanghai 2010 (China), World Expo Milano 2015 (Italia).

Similare
RECOMANDĂRI