R. Moldova şi Rusia intenţionează să acţioneze pentru a elimina barierele comerciale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

R. Moldova şi Rusia intenţionează să acţioneze pentru a elimina barierele comerciale

Intenţia de a întreprinde acţiuni substanţiale pentru a fi eliminate barierele în calea comerţului şi de a crea condiţii prielnice în acest sens au fost confirmată în cadrul şedinţei Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, care s-a reunit pe 18 şi 19 septembrie la Chişinău, transmite IPN.

„La şedinţele comisiei au participat înalţi funcţionari ai ministerelor, departamentelor şi a altor organe executive din Republica Moldova şi Federaţia Rusă, iar în calitate de observatori în componenţa delegaţiei moldoveneşti au fost incluşi şi experţii de profil de la Tiraspol”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei şi infrastructurii.

Sursa citată precizează că în cadrul dialogului la nivel de preşedinţi şi raportori din partea fiecărei delegaţii a fost salutată reluarea activităţilor Comisiei după o pauză de aproximativ trei ani. La fel, a fost remarcată disponibilitatea avansării cooperării la noi niveluri axate pe calitate şi rezultate concrete.

Până în prezent, între Republica Moldova şi Federaţia Rusă au fost semnate 169 de tratate în cele mai diverse domenii. Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Federaţia Rusă în ianuarie – iunie 2019 a fost de 462,9 milioane de dolari, cu 7,4% mai mult în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2018. Exportul este de 114,45 milioane de dolari, iar importul – 348,46 milioane de dolari.

Şedinţa plenară a Comisiei a fost prezidată de Vasilii Şova, viceprim-ministru, preşedinte al părţii moldoveneşti, şi Dmitri Patruşev, preşedinte al părţii ruse, ministru al agriculturii al Federaţiei Ruse.

 

Similare
RECOMANDĂRI