R. Moldova participă la o expoziţie internaţională de horticultură, la Beijing
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

R. Moldova participă la o expoziţie internaţională de horticultură, la Beijing

În perioada lunilor aprilie – octombrie 2019, la Beijing - capitala Chinei, se desfăşoară Expoziţia Internaţională de Horticultură „Beijing Expo 2019”. Republica Moldova se numără printre participante la eveniment, alături de 110 ţări şi organizaţii, inclusiv, 31 de provincii chineze. Pavilionul naţional al Republicii Moldova este gestionat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM), cu suportul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului.

La expoziţie, Republica Moldova are obiectivul de a promova produsele moldoveneşti pentru a stimula schimbul comercial-economic şi de a atrage investiţii chineze în agricultura moldovenească.

Pavilionul de ţară are o suprafaţă de circa 125 m2, design-ul standului fiind amenajat într-un stil tradiţional, reprezentând brandul de ţară, şi prezintă o serie de produse agro-alimentare: vinuri, sucuri, fructe uscate, miez de nucă, miere, ceaiuri şi uleiuri eterice.

Expoziţia Internaţională de Horticultură organizată de China în districtul Yanqing al capitalei Beijing se desfăşoară sub tematica "Trăieşte verde, trăieşte bine". Organizatorii preconizează că expoziţia va fi vizitată de circa 16 milioane de oameni.

De menţionat că, în prezent China este cel de-al şaselea partener comercial al Republicii Moldova cu o pondere de peste 7% din volumul comerţului total. Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Republica Populară Chineză a înregistrat în perioada ianuarie-octombrie 2018 suma de circa 510 milioane de dolari, ceea ce constituie o creştere de aproximativ 22%. China reprezintă una din pieţile ţintă pentru vinurile din Moldova şi este principalul partener al vinificatorilor moldoveni pe continentul Asiatic.

Similare
RECOMANDĂRI