R. Moldova a participat la un târg internaţional pentru proprietăţi şi investiţii
Sursa foto:GIZ Vizualizari:

R. Moldova a participat la un târg internaţional pentru proprietăţi şi investiţii

Pentru al patrulea an consecutiv, Republica Moldova a fost prezentă cu un stand de ţară la cea de-a 23-a ediţie a expoziţiei internaţionale Expo Real 2021, desfăşurată în octombrie la München (Germania), considerată de specialişti ca cel mai important târg internaţional pentru proprietăţi şi investiţii.

Standul a fost organizat de Agenţia de Investiţii/Invest Moldova Agency, care a prezentat oportunităţile de investiţii ale Republicii Moldova, arătând zone construibile destinate dezvoltării industriale în zonele economice libere, precum şi alte oportunităţi de investiţii. „Târgul este punctul de întâlnire pentru industria imobiliară, reunind părţile interesate din industrie, de exemplu dezvoltatori, experţi şi potenţiali parteneri de afaceri din întregul ciclu de viaţă imobiliar: de la idee şi concept la investiţii, finanţare, realizare, marketing şi operare”, afirmă organizatorii, potrivit Moldpres.

„Zonele industriale moderne sunt încă rare în R. Moldova. Cu hale de producţie, infrastructură rutieră şi conexiuni la sistemele de electricitate, gaz şi canalizare, aceste zone necesită investiţii imense. Cererea pentru astfel de investiţii poate fi satisfăcută numai prin atragerea sectorului privat internaţional. În cadrul expoziţiei, au fost generate oportunităţi importante de investiţii, care vor fi monitorizate acum de către Agenţia de Investiţii "Invest Moldova” şi ceilalţi participanţi”, au relevat reprezentanţii instituţiei.

Participarea la eveniment a fost susţinută de către proiectul “Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) Moldova şi finanţat de către guvernele Germaniei şi Elveţiei.

Similare
RECOMANDĂRI