R. Moldova a participat la aprobarea Agendei maritime comune pentru Marea Neagră
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

R. Moldova a participat la aprobarea Agendei maritime comune pentru Marea Neagră

Republica Moldova a particopat la reuniunea miniştrilor responsabili de afaceri maritime din cadrul statelor participante la proiectul Uniunii Europene „Economia Albastră la Marea Neagră”, care s-a desfăşurat în aceste zile la Bucureşti. Ţara noastră a fost reprezentată de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Serghei Bucataru.

Scopul reuniunii a fost adoptarea unei declaraţii privind aprobarea Agendei maritime comune la Marea Neagră, document elaborat şi revizuit anterior de statele participante, prin intermediul grupului coordonator al proiectului.
 
Agenda maritimă comună pentru statele participante este foarte importantă, deoarece permite identificarea proiectelor de importanţă regională şi promovarea acestora prin identificarea potenţialelor surse de finanţare atât la nivel de state participante, precum şi în cadrul organismelor financiare europene.
 
Sub aspect practic, Republica Moldova este cointeresată în atragerea fluxului de mărfuri transportate pe Dunăre, care ar putea fi transbordate prin intermediul Complexului portuar Giurgiuleşti, atât în containere, cât şi în vrac.
 
Un alt subiect de interes înalt fiind includerea afluenţilor Mării Negre cu infrastructura tehnico-edilitară existentă pe acestea, în cadrul listelor de obiective cu potenţial investiţional.
 
Similare
RECOMANDĂRI