Publicitatea de orice gen a jocurilor de noroc, pariurilor sportive şi loteriilor ar putea fi interzisă. Opinia unui deputat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Publicitatea de orice gen a jocurilor de noroc, pariurilor sportive şi loteriilor ar putea fi interzisă. Opinia unui deputat

Publicitatea jocurilor de noroc trebuie reglementată mult mai dur decât este acum. De această părere este deputatul blocului ACUM Dumitru Alaiba, după ce a văzut în presă câteva articole publicitare despre jocurile de noroc. Deputatul consideră că industria bazată pe viciile umane - alcoolul, ţigările şi jocurile de noroc, sunt legale, dar contorversate.

„Curând pe agenda parlamentului o să apară Legea publicităţii. Ce ziceţi, dacă înregistrăm un amendament care interzice publicitatea de orice gen a jocurilor de noroc, pariurilor sportive şi loteriilor?

Această idee mi-a venit când am văzut cât de agresivă este campania de marketing a industriei. 350 mii euro în doar 6 luni. Pe publicitate se cheltuie mai mult decât se planifică să fie beneficiul statului din acest Parteneriat Public-Privat.

În proiectul din vara asta, unde am anulat facilităţile fiscale pentru industria jocurilor de noroc, ne-am uitat exclusiv la aspectul financiar şi impactul fiscal al facilităţilor, iar industria a reacţionat cu o campanie mediatică finanţată generos. Următoarea iniţiativă ar fi o ocazie să discutăm despre efectele sociale şi aspectul moral al jocurilor de noroc. Într-o ţară săracă, prea mulţi îşi pun speranţele în „6 din 36””, spune Alaiba. 
 

Similare
RECOMANDĂRI