Proprietarii bunurilor imobiliare care nu au achitat încă impozitul sunt îndemnaţi să o facă până pe 15 august
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Proprietarii bunurilor imobiliare care nu au achitat încă impozitul sunt îndemnaţi să o facă până pe 15 august

Deţinătorii de bunuri imobliare care încă nu şi-au exercitat obligaţiunea de achitare a impozitului imobiliar şi a celui funciar sunt îndemnaţi să o facă până pe 15 august 2019, anunţă Serviciul Fiscal de Stat. Contribuabilii care achită impozitul până la 30 iunie beneficiază de o reducere de 15 la sută.

Impozitul pe bunurile imobiliare se achită de către plătitori în bugetul unităţii administrativ-teritoriale, conform locului de amplasare a bunului imobiliar, în două părţi egale, până la data de 15 august ( primul termen) şi, respectiv, 15 octombrie (al doilea termen). Proprietarii care achită suma integrală a impozitului până la 30 iunie a anului respectiv beneficiază de o reducere cu 15 la sută a sumei impozitului ce urmează a fi achitat, se precizează într-un comunicat de presă al Serviciul Fiscal.

Aproximativ 400 de milioane de lei au fost acumulaţi la Bugetul public naţional din acest tip de impozit, plătitorii beneficiind de o reducere de 15% din suma total calculată pentru că şi-au exercitat obligaţia de achitare a impozitului imobiliar şi a celui funciar până la data de 30 iunie 2019.

Pentru neplata impozitului pe bunurile imobiliare în termenii prevăzuţi de legislaţie, se aplică, conform prevederilor art.228 alin. (2) din Codul fiscal, majorare de întârziere, pentru fiecare zi de întârziere, pentru perioada care începe după scadenţa impozitului şi care se încheie în ziua plăţii efective inclusiv. Astfel, majorarea de întârziere pentru anul 2019 este stabilită în mărime de 0,0329% per zi.

În 2019, 80 la sută din proprietarii de bunuri imobiliare au beneficiat de 15 la sută reducerea la achitarea impozitului, faţă de 70 la sută în 2018.

Similare
RECOMANDĂRI