ECONOMIC

Proiectul „Women in Business” îşi propune să înlăture obstacolele în dezvoltarea şi lansarea afacerilor de către femei

post-img

Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) a organizat al doilea atelier de lucru în cadrul Proiectului „Women in business”. Proiectul îşi propune să identifice şi să înlăture obstacolele în dezvoltarea şi lansarea afacerilor de către femei, şi să încurajeze femeile să lanseze cu succes propria afacere.

În cadrul atelierului au fost prezentate rezultatele studiului privind oportunităţile şi provocările întâlnite de tinerele antreprenoare din Republica Moldova. De asemenea, au fost discutate politicile de promovare şi susţinere a tinerelor antreprenoare, anunţă Ministerul Economiei şi Infrastructurii într-un comunicat de presă.
 
„Proiectul „Women in business” este unul foarte important şi ambiţios pentru ţara noastră, întrucât acesta vine să identifice acele necesităţi de care avem nevoie în vederea stimulării antreprenoriatului feminin şi să împărtăşească acele practici internaţionale care pot fi luate ca exemplu în vederea promovării tinerelor femei din ţara noastră. Studiul elaborat ne va ajuta să identificăm barierele şi provocările cu care se confruntă femeile de afaceri din R. Moldova şi care sunt oportunităţile, astfel încât statul să vină, la nivel de politici, cu instrumente de remediere şi susţinere a antreprenoriatului feminin”, a declarat secretarul general de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Iulia Costin.
 
Proiectul are o durată de implementare de 36 de luni şi este implementat de un consorţiu format din 14 parteneri din nouă ţări din regiunea Dunării: Republica Moldova, Austria, Bulgaria, Croaţia, Germania, Slovenia, Ungaria, România şi Bosnia şi Herţegovina. Consorţiul reuneşte organizaţii naţionale şi regionale, publice şi private, universităţi, a căror practică specifică garantează o cunoaştere solidă şi o experienţă necesară, care ulterior va prezenta soluţii inovatoare adecvate.